Tuesday, 30 May 2017

BANGKITLAHHidup merupakan perjalanan yang perlu kita lalui disaat gembira , bahagia , sedih , kecewa sekalipun.
namun setiap perjalanan yang kita lalui , pasti ada ujian yang kita akan lalui . Tujuan aku menulis blog pada saat ini adalah untuk menyeru kalian supaya terus bangkit walau sebesar apa pun ujian itu.

kalian perlu tahu , Allah tidak akan menguji setiap hambanya diluar kemampuan mereka . Buat anda yang sedang diuji , bangkitlah ! teruskan perjalanan hidupmu . jangan terlalu memikirkan hal yang lepas . ia mungkin menyiksa perasaan kita . positive kan mindset kita bahawa semua yang berlaku ada hikmahnya , Allah ingin kita berubah menjadi yang lebih baik . 

Disaat kita diuji , pasti kita berasa lemah , kecewa . tetapi percayalah , disebalik kecewa ,duka yang kita lalui , akan ada kemanisan disebaliknya . 

Buang segala yang menggangu fikiran , majulah kehadapan . kita berhak untuk mendapatkan kebahagiaan . mungkin ada yang sedang gembira disaat kita jatuh , lemah dan kecewa ini . Lakukan perubahan .supaya orang yang gembira melihat kejatuhan kita ni,akan kaku , kelu melihat bangkitnya seorang yang dianggap lemah . 

jika kita jatuh kerana kehilangan seseorang , ingatlah bahawa Allah telah tetapkan segalanya dan kehadiran kita mungkin sekadar untuk mengubah seseorang itu kejalan yang lebih baik . kehidupan akan membawa seseorang pada jalan yang dipilihnya . pilihan yang tepat tidak akan membawa kepada penyesalan .

perkara yang paling mencabar untuk berubah adalah semasa mencari titik permulaan . Dan kerana itu ,ramai diantara kita masih sama seperti dulu .kerap ingat kesedihan yang berlaku,terkenang kisah lalu dan bermain dengan perasaan yang sayu .

ITU BIASA.

cumanya , jika kita mahu jadi yang lebih baik dan lebih cekal hatinya , kita harus bersiap sedia lepaskan segala kenangan usang yang lama . ya , mungkin ada kenangan lama yang manis membuatkan kita sukar untuk maju ke hadapan dan tersungkur sehingga tidak berani untuk mencuba bangkit dari masalah tersebut .

JIKA KITA MAHU BERUBAH,LEPASKAN ! 

jangan biarkan ia tersangkut di cerita yang lama .kenangan lama itu ibarat daun kering yang berguguran . ia mungkin mampu dikutip , tetapi tidak mungkin akan mencantumkannya ke ranting pohon .

niat itu penting . jangan sekadar main2 . sama saja kita bermain dengan keyakinan dan kepercayaan diri kita . nekadlah untuk bangkit . bangunlah dari mimpi dan angan2 . buktikan yang kita mampu bangkit dan berdiri tegap :)Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

No comments:

Post a Comment

*Jangan tengok je , komen lerr skali :)