Sunday, 20 October 2013

Tips Hilangkan jerawat yang ada dua tiga pada muka anda ;-)

assalammualaikum , kita bertemu lagi setelah lama anis menyepi kerana buzy study untuk PMR .. alhamdulillah selesai juga akhirnya anis menjawab exam yang lepas ... hopefully result okay :-) doakan anis lulus kay :-)

okay ! yang lepas tu lepas lah , skrang ni anis nak share satu tips , iaitu mengenai
CARA MENGHILANGKAN JERAWAT yang jenis satu dua di muka :-0

muka anis ni jenis yang tak selalu jadi tempat untuk jerawat ni tertempek dekat muka, tp pernah suatu ketika dahulu muka ni tetiba ada jerawat dekat atas dahi satu & tepi-2 hidung gituu . hihi ,dengan sepantas kilat anis try cari cara mcmne nak hilangkan jerawat tu , alhamdulillah jumpa pun cara penyelesaiannya :-)

CARA HILANGKAN JERAWAT ( yang ada dua tiga dekat muka )

1.Guna Ubat gigi 

- anis dah cuba ubat gigi jenama Darlie , mmang mujarab :-) korang tempek-2 je dekat jerawat korang tu , lepastu tunggu sampai ubat gigi tu kering... dalam masa 2,3 hari ... in sha allah hilang lah jerawat tu :-) ubat gigi jenama lain pun boleh digunakan ,asalkan ianya bukan jenis gel-2 .. mau yang putih putih melati tu je kay :-)



gambar contoh ubat gigi yang boleh digunakan 









dua je ubat gigi yg anis guna utk kecutkan & hilangkan jerawat :-) 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Wednesday, 4 September 2013

Gatal tekak ? cara nak merawat Gatal Tekak .

sejak kebelakangan ni , Anis sering mengalami masalah gatal tekak . seksa jugak nak menanggung sampai batuk slow2 pun tak hilang-hilang . biasanya batuk tu kena lepas dengan sekuat hatinya.baru dia hilang & ghaib :P

Gatal tekak yg anis alami ni pelik sikit , dia akan automatiknya datang bila time exam & ada test dekat skolah & tuisyen . tak kira juga dimana pun anis berada,janji suasananya kena sunyi sepi , mmng confirm serangan GT ni datang ..

Dipendekkan cerita , semalam ... cikgu dekat skolah suruh buat test sebb tak lama lagi dah nak PMR , so anis pun focus lah dekat kertas soalan yang diberi , tiba-2 tekak ni rasa lain macam je . rasa mcm ada habuk dekat tekak ni ha , lepas tu automatik batuk trus . perasaan masa tu malu yg teramat sbb orang lain tgh focus buat test , tapi anis sorang je trbatuk-2 . seksa jugak nak menahan batuk tu .. then apa lagi , anis pun lepaskan jugak batuk tu kuat-kuat .. dah tak pikir malu apa dah , janji batuk & gatal tekak tu hilang .

then balik skolah , anis pun terus meng-google cari tips , akhirnya jumpa satu tips dari klik sini , so dapatlah anis tahu cara-2 melegakan gatal tekak :


so , siapa yang nak tahu mcmne merawat gatal tekak , boleh baca sini :

1. Ambil segelas air panas,campurkan satu atau dua perahan limau nipis dan empat camca kicap masin .minum 3 kali seminggu sebelum tidur . kalau boleh jangan buat penuh dalam gelas tu, buat 2/3/4 cm je dari gelas tu :-)

2.Sekiranya tekak anda gatal dan anda sukar bercakap, jangan ‘ ahem ‘ untuk melegakannya. 
Memaksa tekak untuk batuk boleh mencederakan peti suara dan menyebabkan suara menjadi garau , amaran daripada pakar University of Michigan.

3.Mudah untuk melegakan tekak ialah dengan meneguk secawan air. 
Ingat air sangat penting dalam tubuh badan kita.


untuk pengetahuan anda semua , perahan limau nipis dan kicap masin itu sebenarnya sedap .. dia masam-2 gitu . . . anis slalu tak cukup bila buat .. sbb anis mmng suka makanan yang masam2 ni  . first time masa mama anis suruh buat pun , anis rasa mcm tak sedap ... actually sdap rupanya .. haha yummy . 





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Sunday, 4 August 2013

Raya Hampir Tiba ? ? ?

serious ? lagi beberapa hari nak raya ? ? ? *tampar pipi sekuat & selajunya *
mcm tak percaya raya dah nak dekat ... rasa tak puas menjalankan ibadah puasa selama sebulan ... sedih rasa ramadhan dah nak tinggalkan kita .. yelah , belum tentu tahun hadapan kita still hidup ... walau macam mana pun , raya ttap akan muncul ... so mcmne dengan persediaan hari raya ? ada dah beli baju lip lap lip lap tak ? huhu

tapi apa-apa pun ......

Dengan Ini , saya Anis Farisya , dikesempatan ini mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA

kepada seluruh umat islam di muka bumi ini ,
disertakan maaf andainya :

terkasar bahasa ,
termarah yang tak tersengaja atau memang sengaja *gelakjahat*
terkatai mengada-ngada
termoody tak semena-mena
tergelak yang mengalahkan pontianak mengilai
tersasul tiba-tiba
dan banyak lagi

mohon ampun dan maaf dari korang yang mengenali diri anis ataupun tidak .. even kenal dalam dunia Blog ni , anis tetap nak mintak maaf dengan korang kalau anis ada salah dengan korang ...

Buah cempedak Diluar pagar,
Ambil Galah tolong jolokkan,
Saya Blogger Baru belajar ,
Kalau salah tolong perbetulkan :)

Assalammualaikum :-)







Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Sunday, 21 July 2013

Cara menghilangkan Sedu di bulan puasa

Assalammualaikum ,

Now, i got a new tips to share with you all :P
 tip ni pun , anis dapat tahu dari kawan baik anis , sebab baru-baru ni anis tersedu time nak gerak pi skolah ... lepas sahur lah kiranya . so dia bagi tahu anis caranya .. so, korang pun boleh lah nak try :-) 

Semua orang mesti pernah alami sedu sedan ni kan ? tapiiiii .........

 Tahukah anda bagaimana nak hilangkan sedu ni ?
kalau tersedu pada hari biasa senang je minum air . tapi macamne kalau sedu time lepas sahur ? pulak tu dan habis waktu sahur & tak boleh nak telan-telan air dah ... telan air liur banyak mana pun tetap tak berkesan pun kan ??.

dibawah ni anis sediakan beberapa cara mcmne nak hilangkan sedu sedan ni , so korang boleh amalkan bila ia berlaku dengan diri korang ...

1. 
Tarik nafas dan tahan selama 10saat .. kemudian hembuskan perlahan-lahan .. insyaallah berhasil :-)


PUNCA-PUNCA :

1.Menelan terlalu banyak udara
2.Terlalu banyak ketawa
3.makan makanan terlalu banyak dalam masa yang cepat ( gelojoh )


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Thursday, 18 July 2013

SEGMEN DOODLE PEPLUM RAYA !




Moh ler kite menjoin & merajinkan diri di bulan puasa ni untuk join Segmen yang awesome lagi BOoM kEDebAboOm ni :)

{ Detail doodle Pilihan Saya }
Pilihan corak tudung : #16
Baju dan kain : ungu gelap| pink lembut 
lapisan peplum & tali pinggang : pink | putih / pink 
kasut : hitam



*Detail*
- Corak tudung (pilih corak yang diberi atau cari sendiri)
- Baju & kain (sama warna, satu warna sahaja)
- Lapisan peplum & tali pinggang (sama warna, satu warna sahaja)
- Kasut

Pilihan corak tudung:


Tarikh mula : 18/07/2013
Tarikh tamat : 25/07/2013

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

SYAWAL GIVEWAY BY SYAZLIA & FD ^^

yuhuuu.... korang :) anis join GA dari miss syazlia & FD :) hopefully terpilih .. Aminn :)


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

SEGMEN FIRST MINI GIVEWAY BY LIYANA JASMI

 Assalamualaikum dah hello, bloggers !
Anis join GA ni ::) hopefully terpilih dalam senarai 90 pemenang yg dicari oleh liyanajasmi



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Wednesday, 17 July 2013

KISAH PELAJAR UIA BERMIMPI BERJUMPA DENGAN BAGINDA RASULULLAH S.A.W

Assalammualaikum ,
Dah lama anis menyepi , skrang anis nak kongsikan satu kisah yang baru sahaja anis lihat videonya .
ia mengenai kisah seorang pelajar UIA yang bermimpi bertemu dengan Baginda Rasullullah S.A.W . Mungkin ada yang pernah melihat video tersebut didalam youtube .
kisah ni sememangnya akan membuat korang menitiskan air mata . Anis yang pertama kali menonton videonya pun sebak sehingga menitiskan air mata ...

video

Masyaallah , bertuah kak syamimi dapat peluang berjumpa dgan Baginda Rasulullah S.A.W .
Rasa sungguh hina diri ini..Allah pilih dia untuk berjumpa Rasulullah.kisah ni sangat menginsafi diri ini.Allahuakbar.Selawat dan Salam keatas Baginda Rasulullah.Allahummasolli Ala Saidina Muhammad.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Tuesday, 4 June 2013

PUTUS CINTA ? CARA NAK MERAWAT SAKIT HATI :

Hi , ASSALAMMUALAIKUM :)

Dengan takde kerja di waktu sebegini , tiba-tiba rajin pulak nak kongsikan Tips apabila Putus cinta ,....
korang pun mesti pernah bercinta kan ? tapi , bagi yang gagal mengekalkan hubungan hingga ke jinjang pelamin ... eceh , if nak elakkan diri daripada frust Menonggeng2 tu , boleh ikut tips yang anis kongsikan ni :

SELAMAT MENCUBA :)

1. Elakkan Diri daripada mendengar lagu-lagu jiwang 

-jika korang dapat mengelakkan diri korang daripada mendengar lagu jiwang,
mungkin korang takkan rasa frust & stress sangat . lagu jiwang ni sebenarnya lagu yang boleh
buat korang Feeling habis sampai boleh mengalirkan air mata , sebab lagu itu menggambarkan
perasaan yg korang rasa .

2. tinggalkan barang yg diberi kekasih korang

-sesuatu barang kepunyaan seseorang yg kita sayang boleh mengingatkan kita kepada
kenangan manis yg pernah korang rasa

3.Cari seseorang yang boleh buat korang Gembira + bahagia 

-jika korang dapat mencari seseorang yg boleh buat korang rasa gembira , ini
mungkin dapat mempercepatkan korang untuk lupa kekasih korang ..

4.Sibukkan diri korang dengan kerja-kerja 

-apabila kita dapat sibukkan diri dengan kerja , mungkin ini lebih mudah untuk melupakan
kekasih korang , kerana apabila kita sibuk dengan kerja , kita akan menumpukan 100% pada kerja
sahaja .


Perasaan sayang itu tak mungkin 100% boleh dibuang dalam ingatan korang , mungkin sekadar dapat mencari penganti yang baru dalam hidup korang :)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Tuesday, 28 May 2013

PERSEMBAHAN TARIAN SEMPENA PERKAHWINAN CIKGU :)

Assalammualaikum , :) masih ingat saya ? hopefully korang ingat lah ye :)
dah lama anis tak update status kat blog ni , agak2 habuk berketul-ketul berkumpul kat dlm blog ni tak .. hihi ..

baru-baru ni 26/5/13 , adalah majlis perkahwinan cikgu Anis , so Anis dan kawan2 dijemput untuk membuat persembahan bagi meraikan majlis tersebut , kalau nak tonton Video tersebut , jom tgk ni :

<iframe src="https://www.facebook.com/video/embed?video_id=666860210006052" width="640" height="480" frameborder="0"></iframe>




last thing yang tak boleh belah , sempat lagi cikgu rakam video anis & kawan2 anis tgh make-up .. kantoii ...

SAKSIKANN !!!!



la
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Saturday, 9 March 2013

Persembahan Tarian sempena Majlis Graduasi SMKDD1 (2012)

Assalamualaikum , :)

dah lama Anis tak update blog ni kan ? dah bersawang dah ni :P lol

okay , today i wanna show you blablaballlaaa ...

actually Anis nak konsikan satu Video Persembahan Tarian yang telah Anis persembahkan pada tahun lepas bersempena Majlis Graduasi Tingkatan 5 di Sekolah Menengah Kebangsaan Damansara Damai  :).. baru sekarang anis nak upload . kalau tak , berabad la korang menunggu erk :)



dibawah ni Anis sediakan Gambar-gambar kumpulan Tarian bersama Guru Tarian kami :)















Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Saturday, 16 February 2013

The Moment When : : : : : : :

hi guys , today .... i wanna share something about ''THE MOMENT WHEN _ _ _ _ _ _ _ '' ?????

cer teka apa isi seterusnya ?

5 minit disediakan

|
|
|
|
|

TETT!!! masa dah tamat ,,jawapan anda semua salahh ... dan jawapan sebenarnya adalah

THE MOMENT WHEN......

SEBIJIK BOLA MENGHENTAM MUKA SAYA...

lol -,- ... bahasa rojak sudah mariii .... ''boo'' for me ... hakhakkk .... cukup-2 ... jgn lebih-2 , :)

2012 :) when the school started ...

Awal bulan , dengan muka yang blur , skema & toyaaa .... sedang asik berborak-2 dengan kawan sebelah...
TIBA ! TIBA ! murid-2 lelaki kelas anis , buat kacauuu .. kononnya nak main bola dalam kelas .. kami ni murid perempuan , cukup menyampah kalau diorang ni bukak club sendiri dalam kelas . diorang ni nak main bola guna kertas je ... digumpal-gumpalkannya kertas sampai jadi mcm bentuk bola .. agak tebal jugaklah bola yang diorang buat ni.. so tak boleh nak halang,so layan je lah sambil buat kerja sekolah yang cikgu bagi.

 masa tu , cikgu yang mengajar kelas kami semua dah kluar sbb masa untuk semua murid rehat ... kelas kitorang ramai yang tak pergi rehat sbb kitorang memang geng yang tak suka pergi rehat ... ada 2,3,4,5 orang je yang pergi rehat sebab tak boleh nak kawal kelaparan diorang ,,, ''ish3 , mcm orang kebulur -,-''

dengan otak yang serabut , anis teruskan buat kerja sekolah sebab bila balik nanti malas nak buat dkt rumah ... kalau dekat skolah otak cepat sikit berfungsi , sbb ada kawan yang boleh bantu anis kalau ada soalan yang anis tak tau .. hehe ,

bila habis kerja skolah , Anis pun apa lagi ... borak sakan la dengan kawan sebelah ... punya asik kitorng berborak ... alih-alih KEDEBUSHH !!!!! ada benda alah kena muka anis .. tengok-2 rupanya bola yang murid lelaki dkt kelas anis ni main .... naik jugak darah anis pada mulanya .. tp , malu punya pasal terpaksa cover sikit sbb satu kelas tengok anis ... sampai ada yang pikir Anis menangis ..choii ! -,-

then , dengan nak meng-cover malu tu , anis teruskan berborakk , tapi kawan anis kata dia nak duduk dkt tempat lain sbb takut diri dia pun jadi mangsa bola mcm anis ... kejamm ! tinggal anis sorang-2 ... tp takpa , anis pun dah biasa duduk sorang-2 :)

time sitting alone , anis dok men-conteng-2 meja kelas tu , mcm-mcm jugak la anis conteng ...
thennn .........................KEDEBUSHHHHH !!! bola kena tepat pada muka

*semua orang pandang anis lagi*

 sakitnya hati ... dengan muka yang selamba , anis tutup muka anis sebab nak tahan sakit terkena bola tu ... then beberapa murid lelaki yang rasa bersalah tu , trus cepat-2 pegi dekat meja anis , diorang ckp mcm ni

''Aniss..... sorry weyh.. kitorang tak sengaja''

*dalam hati anis ckp''tak sengaja kau ckp ! dua kali dah tau kena kepala anis*

so , murid lelaki kelas anis sambung lagi

''anissss *muka sedih* sorryy auu ... sakit ke weyh ? ''

anis jawab '' takde-2 ! tak sakit pun .. okay je *padahal sakit nauzubillah*

pastu terdetik dkt hati diorang tanya mcm ni

''Anisss .. ~~~ kau nangis ke ?

dengan muka pelik anis jawab

''aiihh ! mana adaa ... *padahal airmata dah mengintai-2 nak kluar , tp anis tahan sbb malu dgn classmate yg lain -,-

merah jugaklah hidung anis time ni ... then kwan-2 anis yang perempuan ni ckp
'' anis ! asal hidung kau merah ? dah mcm badut kitorang tgk''
lagi membara hati ni dengar ayat diorang mcm tu .. nasib baik la ada sorang kawan anis ni backup :)
dia kata mcm ni :

''ish korang ni tak baik la ,, kesian la dia kena bola td dua kali , lagi korang nak gelak !

semua muka bersalah .. then masing-2 say sorry ...

INILAH SALAH SATU KENANGAN YANG ANIS STILL INGAT .. :)

korang pulak ? apa pengalaman and kenangan yang korang still ingat ? share lah sini :D

dekat bawah ni lah rupa bola yang dibuat oleh hasil tangan murid lelaki kelas Anis :



mesti korang-korang (lelaki) pernah main bola ni kan ? hehe :) 



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Saturday, 9 February 2013

Segmen Up Follower Blog :)


Jom ! 

Join Segmen dari mohdzuhri :) kalau siapa rasa nak tambahkan follower , boleh lah 
join segmen ni :) berbaloi tau ... kalau terpilih , korang akan dpt :

Topup rm5x3 Voucher rm 10x2 , 2 set  buat  barang kraft
Blog review x2  , Tudung manik  :) 

so, apa tunggu lagi ? rebut cepatttttttttttttttt !!! :D 

Jom cuba Nasib :D 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Pakar ICT Meninggal Dunia






Pemenang Anugerah Pemenang Anugerah Perdana Menteri 'Best of the Best' APICTA 2012, Azli Paat meninggal dunia akibat demam panas di rumahnya di Bukit Segambut,khamis lalu 

Allahyarham Azli Paat, seorang pakar dalam bidang teknologi maklumat (ICT) dan pengasas Ada Vista Sdn Bhd, berusia 46 tahun. 

Anak kedua Allahyarham, Ahmad Naim, 23, berkata bapanya menghembuskan nafas terakhir di rumahnya pada kira-kira jam 7 malam. 


Katanya bapanya mengalami demam panas  dan hanya mendapatkan rawatan biasa di klinik berdekatan rumahnya. 

Allahyarham meninggalkan balu serta 10 orang anak iaitu enam lelaki dan empat perempuan. 

Azli adalah pengasas DAPAT SMS dan mySMS 15888 yang mengubah cara orang awam dan organisasi berkomunikasi di antara satu sama lain. 
Beliau juga pencetus idea mewujudkan RakanCop di mana orang awam kini dapat bekerjasama dengan pihak polis bagi mencegah jenayah sebelum ia terjadi. 

Beliau juga berkongsi maklumat mengenai teknologi maklumat di media termasuk menjadi panel penceramah Bernama Radio 24. 

Penerbit Bernama Radio 24, Kok Jun Sern, 30, berkata Allahyarham menjadi panel penceramah di stesen radio tersebut dalam satu program berbentuk ceramah, seminar dan perkongsian maklumat serta tips terkini mengenai teknologi maklumat bermula jam 7.30 pagi setiap hari. 

Menurutnya, Azli menjadi panel dalam program berkenaan sejak 2007. 

"Allahyarham seorang yang ceria, bijak dan merendah diri," katanya. 

Pada majlis Anugerah Teknologi Maklumat dan Komunikasi Asia Pasifik (APICTA) tahun lalu, allahyarham menerima anugerah tersebut daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. - BERNAMA 


Sumber : Berita Harian 

Al-fatihah ... anis pun baru tahu pagi tadi dalam Nasi Lemak Kopo O' (NLKO) , 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Holiday :)

Assalamualaikum ... ada orang tak ? ehem-2 :P seronok cuti ? kalau tak seronok tu , buat-2 seronok je lah erk ? tp sebelum apa-2 , anis nak ucapkan GONG XI FA CAI !!! bum ! bum ! kedebabomm :D ada tak orang cina dekat sini ? kalau takde , kirim salam je la kat jiran atas or bawah rumah korang :P

Bersempena dengan tahun baru cina ni , korang plan nak ke mana ? almaklumlah dapat cuti seminggu , ? -,-
hehe ... kalau anis , ingatkan nak balik kampung , tp Ayah anis kata nak balik hari je ... it's okaylah , janji dapat jugak jejak tanah & simen rumah nenek & atok anis :D

Ade sesetengah orang , tak pergi mana-2 , just lepak dengan sibling je , untung kalau sibling satu kepala ... kalau lebih kepala lagi bagus .. opss! apa yang anis merepek ni ? *shut up Anis ! *

Okay anis gila ckp sorang-sorang ... -,-

Choop ! dah lari topik ni , !

Actually anis tak tau nak update apa-2 dalam blog ni , tp takpe lah , sekadar nak ucap GONG XI F CAI kan ? start 12:00am ni , confirm BOoM - BoOM KeDeBaAbOoM bunyi benda alah tu ,, korang pun mesti ada yang tak senang nak tidur kan ? anis cadangkan , buat mcm ni :


comel kan baby ni ? hehe .

apa-apa pun , selamat bercuti :) 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Monday, 28 January 2013

Segmen Jadikan Follower Unlimited :)

Join-join-join-joinn !!! :) 
masih sempatkah ? harap-2 sempat lagi lah ea ? kali ni Anis nak join segmen dari sahabat Blogger iaitu 
AIMI :) kalau tak keberatan, jom lah join sekali :)

untuk men-join segmen ini :) 

moga-moga Anis Terpilih Dari blogger Awesome ni :) hehe 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

segmen Review Blog by DJH :)

Hi All :) dah lama tak join segmen-2 dari mana-2 blog :) tp hari ni , nak sambung join segmen :)kali ni pulak , nak join dari DJH :) korang pun kalau berminat sekali , jom lah join :)

klik Sini  untuk join :) 

tapi , kalau tak silap Anis , segmen ni dah nak full ... so terhad kepada 5 orang lagi .. harap2 terpilih la ea :) 

SEMOGA BERJAYA :) 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Sunday, 27 January 2013

Celebrate with them ^^

Semalam ... memang happy tak terhingga ... sebab dapat suprise dari kawan-2 anis ... diorang memang awesome buat suprise gila-gilaa sampai buat anis pening ...

one day before my birthday , diorang punya perangai memang pelik-pelik semuanya ... mcm ada nak sembunyikan sesuatu ... rancang nak lepak pun tak ajak anis ... last-2 nak petang baru nak panggil lepak sekali ... memang mencurigakan :3 

tapi ..........................................

keesokkan harinya itu , bersamaan 27/1/2013 , diorang ajak lepak dekat satu taman hutan yang agak jauh dari rumah Anis , so anis pun join laa ... lepastu  , sampai je dekat taman tu , Anis nampak banyakk makanan-makanan yang diorang sediakan ... whaahhhh ... sweetnya kawan anis ni ... sanggup sediakan semua tu semata-2 nak buat suprise dkat anis ... 

dekat bawah ni , beberapa gambar yang diorang Snap masa dekat taman tu :) jom cari Anis :D kalau hebat , carilahh :D Anis pakai baju warna Kelabu :D 


Majlis perasmian .... hihi 



Azwin with Me 



Wee :D

Phusshhh.......^^

Apa ? nak test ?

yang baju hitam ni nama dia Azwin :D cantik kan dia ?
 kalau nak ngorat , inform anis kay ... haha 

Never Forget the moment :D 



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Sunday, 20 January 2013

Jom Rehatkan minda

Jom !!! meyh sini nak ajak korang bergelak ketawa dengan cerita-cerita menarik yang boleh membuatkan korang rasa tenang & dapat melupakan kesedihan :)


BACA NI SERIUS BEST..!! hehe..

Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh suku kaum Kanibal, ketiga-3 pilot yg takut trsebut mmohon agar x dibunuh. Maka ketua suku kaum itu pn brkata, ‘Klau kowg sume nk hidup, kowg kena msuk hutan & bawa 10 buah yg sama jenisnya. Tapi kowg hanya ada masa 3 jam saja!’

Sblm 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya dtg bawa 10 epal.
Ketua Suku : "Ok, kamu dh bawa 10 bj epal. Skrg msukkan semua epal tu ke dlm lubang dubur kamu satu persatu. Klau kamu mrintih atau brsuara, kamu akan saya potong2!"

Dgn penuh prjuangan & ketahanan akhirnya epal prtama dpt di msukkan. Tp utk epal yg ke 2 dia xdpt mnahan sakit & terus mnjerit. Dgn kejam ketua suku td terus memenggal kepala si pilot. Maka naiklah pilot td ke syurga.

Pilot ke-2 plak dtg bawa 10 bj anggur. Dan ketua suku td terus bg arahan yg sama. 1 anggur msuk, 2 anggur, 3 anggur, tp pada saat dia nk masukkan anggur yg ke 10, ketua suku td tiba2 memotong kepala pilot ke-2.

Naik la pilot ke-2 td ke syurga & brjmpa dgn pilot-1 td.
Pilot2 : Wah, kau pn mati jgk?
Pilot1 : Ye la, aku bwk epal. Xtahan sakit! Sial tul ketua suku tu, syaratnya susah sgt! Hbs kau bwk buah apa?
Pilot2 : Anggur
Pilot1 : Anggur?? Tu kan senang! Kck je, xsakit pon!
Pilot2 : Mmg betul. Sume anggur aku hmpir masuk ke dlm lubang dh..Tapi tiba2 aku ketawa & hbs sume anggur yg aku msuk td keluar blik…..
Pilot1 : Bodoh kau! Knpe ketawa?
Pilot2 : Habis, ms aku nk msukkan anggur yg ke 10, aku nmpk pilot ke-3 bawa durian...giler ko..durian!!!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Thursday, 3 January 2013

Pecedayyy cekolah ! {firstday sekolah}

harini 3/1/2013 hari bulan , baru ada masa nak updates mini status :P haha ...


Nak tau apa yang anis dapat firstday sekolah ???? tgk ayat dekat bawah ni :


  • SERABUT
  • PENING KEPALA
  • PENAT
  • SAKIT HATI
  • GELABAH
  • TAK CUKUP REHAT 

huh ! bukan apa ... dari tahun lepas dah pasang niat tanak pegang apa-apa jawatan dekat kelas ... then ada someone yang suggest dkt cikgu nama Anis untuk jadi Ketua Tingkatan Kelas ... memang membara di hati la kan ? lepas kena lantik pulak , kena ulang-alik balik ke kelas ! memang penat yang amat .. kenapa lah susah sangat nak jadi murid yang always tenang dalam melakukan sesuatu tugasan ... 


I admit that I actually do not easily become desperate and a bit unsteady

hari ni , anis ada pergi jumpa cikgu , ingtkan nak tukar jawatan , jadi penolong je ,,, lepastu cikgu anis ckp mcm ni :

Kawan Anis : cikgu ! cikgu , anis kannnn .. diaa kannn ... nak tkar jawatannnn ....

Cikgu :  '' nak tukar apa ni ? no ! no ! no ! ''

Anis:''alaa cikgu :( actually saya nak terbalikan jawatan je , mcm ni .. : saya jd penolong , dan penolong jd ketua :) boleh tak cikgu ? boleh laaa .. eh ! eh :D *muka seposen*

Cikgu : cer tanya penolong tu .. kalau dia nak  okay laa :)

Anis : *dalam hati* '' alamakk ! malu nya nak FtF dengan penolong tu .. dah la dia lelaki .. kalau perempuan takpeee ...

Anis : oh ! okay la cikgu .. nanti saya try tanya dia :D

cikgu : eh ! eh ! jap .. nanti tolong tulis nama siapa yang tak hadir ...nanti bagi dekat saya lepas rehat nanti eh.....

Anis : oh okay ..

perghh cikgu tetap nak Anis pegang jawatan ... tersiksanya ... then ada lagi situasi ni ha .. jom baca :

''LEPAS REHAT''

*Jalan laju-laju menuju ke bilik guru*

Dari jauh cikgu nampak dah panggil-panggil nama Anis ...

cikgu : Anis!Anis ... haaa bagoss punn Anis :)

Anis : ye cikgu .. ni saya nak bagi senarai nama murid yang tak hadir .. tp hari ni semua hadirrrrr

Cikgu : oh semua hadir ke .. ohh okay-2 .. kan bagus Anis jadi ketua , cepat je jalankan tugas , bgos-2 .. nak harapkan lelaki .. memang lambat laa .. cikgu lantik awak , senang .. cepat je semua :)

Anis : hehe *garu kepala & malu Biri-biri :P *

Cikgu : eh , ni ha , amik penyapu,whiteboard, tong sampah ni , letak dekat kelas,nanti waktu balik letak dekat tempat saya balik eh , takut hilang pulak ..

Anis : oh .. okay cikgu :D erm saya balik kelas dlu la cikgu , Trima kaseh cikgu :)

Cikgu : oh okay-2 .. trima kasih ehh ...

Anis : *dalam hati* - eh td dah ckp trima kasih ... eh takpe la .. jwab balik ..

Cikgu : kan bagus jd Ketuaaa ...

Anis : hehe ..

baru beberapa hari sekolah dah rasa serabut dengan jawatan semua ni .. atoii .. agaknya boleh ke anis tumpu pada pelajaran eh ? takut la pulak sbb tahun ni PMR .. asik risau jee memanjang ...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !