Sunday, 21 July 2013

Cara menghilangkan Sedu di bulan puasa

Assalammualaikum ,

Now, i got a new tips to share with you all :P
 tip ni pun , anis dapat tahu dari kawan baik anis , sebab baru-baru ni anis tersedu time nak gerak pi skolah ... lepas sahur lah kiranya . so dia bagi tahu anis caranya .. so, korang pun boleh lah nak try :-) 

Semua orang mesti pernah alami sedu sedan ni kan ? tapiiiii .........

 Tahukah anda bagaimana nak hilangkan sedu ni ?
kalau tersedu pada hari biasa senang je minum air . tapi macamne kalau sedu time lepas sahur ? pulak tu dan habis waktu sahur & tak boleh nak telan-telan air dah ... telan air liur banyak mana pun tetap tak berkesan pun kan ??.

dibawah ni anis sediakan beberapa cara mcmne nak hilangkan sedu sedan ni , so korang boleh amalkan bila ia berlaku dengan diri korang ...

1. 
Tarik nafas dan tahan selama 10saat .. kemudian hembuskan perlahan-lahan .. insyaallah berhasil :-)


PUNCA-PUNCA :

1.Menelan terlalu banyak udara
2.Terlalu banyak ketawa
3.makan makanan terlalu banyak dalam masa yang cepat ( gelojoh )


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Thursday, 18 July 2013

SEGMEN DOODLE PEPLUM RAYA !




Moh ler kite menjoin & merajinkan diri di bulan puasa ni untuk join Segmen yang awesome lagi BOoM kEDebAboOm ni :)

{ Detail doodle Pilihan Saya }
Pilihan corak tudung : #16
Baju dan kain : ungu gelap| pink lembut 
lapisan peplum & tali pinggang : pink | putih / pink 
kasut : hitam



*Detail*
- Corak tudung (pilih corak yang diberi atau cari sendiri)
- Baju & kain (sama warna, satu warna sahaja)
- Lapisan peplum & tali pinggang (sama warna, satu warna sahaja)
- Kasut

Pilihan corak tudung:


Tarikh mula : 18/07/2013
Tarikh tamat : 25/07/2013

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

SYAWAL GIVEWAY BY SYAZLIA & FD ^^

yuhuuu.... korang :) anis join GA dari miss syazlia & FD :) hopefully terpilih .. Aminn :)


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

SEGMEN FIRST MINI GIVEWAY BY LIYANA JASMI

 Assalamualaikum dah hello, bloggers !
Anis join GA ni ::) hopefully terpilih dalam senarai 90 pemenang yg dicari oleh liyanajasmi



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

Wednesday, 17 July 2013

KISAH PELAJAR UIA BERMIMPI BERJUMPA DENGAN BAGINDA RASULULLAH S.A.W

Assalammualaikum ,
Dah lama anis menyepi , skrang anis nak kongsikan satu kisah yang baru sahaja anis lihat videonya .
ia mengenai kisah seorang pelajar UIA yang bermimpi bertemu dengan Baginda Rasullullah S.A.W . Mungkin ada yang pernah melihat video tersebut didalam youtube .
kisah ni sememangnya akan membuat korang menitiskan air mata . Anis yang pertama kali menonton videonya pun sebak sehingga menitiskan air mata ...

video

Masyaallah , bertuah kak syamimi dapat peluang berjumpa dgan Baginda Rasulullah S.A.W .
Rasa sungguh hina diri ini..Allah pilih dia untuk berjumpa Rasulullah.kisah ni sangat menginsafi diri ini.Allahuakbar.Selawat dan Salam keatas Baginda Rasulullah.Allahummasolli Ala Saidina Muhammad.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !