Saturday, 15 February 2014

Putihkan Kulit Muka Dengan Sabun Papaya :)

Assalammualaikum saudara dan saudari yang dikasihi dan disayangi sekalian . sudah lama anis menyepi , masih ingatkah kalian dengan anis ? mesti ada yang dah lupa atau dah tak kenal lagi dah . haha tak mengapa , so in sha allah , kalau anis ada masa dan tidak sibuk , anis akan update tips,story or anything yang boleh anis share dgn korang .

here for today , i wanna share something about ''cara memutihkan muka''. okay anis tahu ramai gadis-gadis,wanita-wanita,ibu-ibu yang nak sangat putih termasuk anis sendiri .. ehem .

actually banyak beno caranya , tapi yang akan anis kongsikan adalah apa yang anis pakai . so takda la susah nanti kalau korang tanya , sbb anis sendiri dah cuba .

 
1 Sabun papaya jenama RDL. 

sabun ni anis dah pakai since anis form 2 (2012), skrang anis dah form 4 (2014). so maknanya anis dah pakai 2 tahun lah , mula-2 masa beli sabun ni , teragak-2 jugak lah takut tak putih . sampai lah satu hari tu kawan-kawan anis tegur cakap ''anis pakai apa ? knpa nmpak putih ? so dari situ dah boleh agak sabun ni menjadi dan sesuai dengan kulit anis . kalau korang nak tahu , mula-2 pakai sabun ni muka korang akan rasa tegang je mcm pakai lilin . tapi lama-2 bila dah slalu pakai , takda la sgt rasa tegang . sabun ni bukan lah terus ketara nampak putihnya , tapi bila beberapa bulan tu , baru korang akan perasan , sama lah mcm anis , bila org tegur baru perasan kembang kecut hidung ku .. hihi

boleh cari di mana-2 kedai .. 

harga : RM5 keatas . terpulang kpda kedai yg korang beli . 

ciri-ciri kulit muka anis :

jarang tumbuh jerawat,muka tidak berminyak . 

so siapa yang kulit mcm anis , try lah . kulit anis dulu gelap sbb masa sekolah rendah aktif sangat . bila dah naik skolah menengah baru gelabah nak jaga muka .. hihi 

selamat mencuba . 

to those yang tak menjadi bila guna sabun ni , jgan pulak serang anis sbb anis just share apa yang anis pakai. . ia terpulang kpda jenis kulit . setiap orang mempunyai kulit yang berbeza . 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca !

3 comments:

  1. sabun nya bagus y sist, kalo di banding dengan Sabun Mahkota bagus mana y sist ? makasih:)

    ReplyDelete
  2. Nak beli kat mana sabun nii???

    ReplyDelete
  3. mahal nya RM5...d tawau RM 1.80 jak..

    ReplyDelete

*Jangan tengok je , komen lerr skali :)